Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i bardzo smaczne babeczki. W środku kryją przepyszny krem kokosowy.
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Składniki
Krem. Śmietankę podgrzewamy , dodajemy zmielony kokos i drobno pokrojoną czekoladę. Zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Babeczki. Do misy wbijamy jajka , dodajemy cukier , mleko , olej , dżem i mieszamy. Do mąki dodajemy sodę , kakao i cynamon. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej. Do przygotowanych foremek nakładamy ciasto do nieco poniżej 3/4 wysokości foremek. Na środek każdej babeczki wkładamy kleks (1/2 łyżeczki) zimnego kremu kokosowego. Foremki wkładamy do piekarnika 180 C na ok. 20-30 minut. Po lekkim ostygnięciu babeczki dekorujemy kremem kokosowym.