Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z lukrem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 602
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 121
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 602
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 121
Składniki
Do miski przesiej mąkę, wsyp sól oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Do drugiej miski włóż margarynę lub masło, dodaj cukier oraz cukier wanilinowy, utrzyj mikserem na puszystą masę. Następnie, nie przerywając miksowania, dodawaj po jednym jajku. Na koniec zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj suche oraz ajerkoniak.
Foremki posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Wlej do nich przygotowane ciasto. Piecz 30-35 min do tzw. suchego patyczka w temp. 180°C.
Do przesianego cukru pudru dodaj sok z cytryny i dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Tak przygotowanym lukrem udekoruj wystudzone babeczki. Rada: Do ciasta możesz dodać łyżeczkę skórki otartej z cytryny.
60 minut. Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie