Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z winogronami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Winogrona umyj, osusz, oderwij od gałązek. Potem pokrój na połówki i wyjmij widelcem pestki. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, domieszaj maślankę. Ucieraj i porcjami wsypuj mąkę z dodatkami. Następnie wlej stopione masło. Dodaj skórkę cytrynową i winogrona. Wymieszaj ciasto łyżką.
W zagłębienia formy na muffinki włóż papierowe foremki. Posmaruj je masłem. Łyżką nałóż ciasto, napełniając foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 30 minut.Źródło: Tina