Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie babeczki z wiśniami
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Sypkie składniki daję do miski mąka ,cukier ,cukier wanilinowy ,proszek do pieczenia ,sól i dodaję resztę składników dokładnie mieszam .Ciasto dzielę na 2 części do jednej daję kakao dokładnie mieszam.
Wiśnie myję wyciągam pestki i odsączam z nadmiaru soku na sitku ,Ciasto wlewam do foremek na małe babeczki po połowie jasnego i ciemnego i na wierzch układam po kilka wiśni. U mnie podwójna porcja ciasta ,czas pieczenia ok 20 minut w 200 na środkowej pulce bez termo obiegu ,upieczone posypuj cukrem pudrem smacznego