Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki ze śliwkami i cynamonem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1476
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1476
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>
W jednej misce wymieszaj wszystkie suche . W drugiej misce mokre. Wsyp suche , dobrze wymieszaj łyżką. Ciastem napełnij papilotki lub foremki do babeczek do 3/4 wysokości. Śliwki umyj, wyjmij pestki, pokrój w półplasterki. Dekoracyjnie ułóż na cieście, tworząc „płatki róży”.
Babeczki piecz ok. 20 minut w 180°C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie