Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 212
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 212
Składniki
Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj szklankę cukru, żółtka oraz olej. Gdy ciasto już się ubije na gładką masę dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj (możesz to zrobić łyżką lub mikserem na wolnych obrotach). Przelej ciasto do foremki wysmarowanej masłem (foremkę możesz wysypać mąką lub bułką tartą). Trochę ciasta zostaw i wymieszaj go z łyżką kakao. Wlej ciemne ciasto do foremki i np. widelcem rozmieszaj robiąc wzorek. Piecz w temp. 160-180°C przez 35-40 min. Do popołudniowej kawy idealne. Smacznego.