Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam ten wypiek. Babka jest miękka i nie za słodka.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Banany obrać i zmiksować blenderem z cukrem. Dodać jajka, olej, ekstrakt waniliowy. Całość wymieszać mikserem. Następnie dosypywać partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oraz kakao. Nadal miksować. Jednolitą masę przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy babka się upiekła. Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu wyjąć z foremki. Czekoladę połamać na kawałki. Włożyć do garnuszka. Dolać mleko. Mieszać aż czekolada rozpuści się na gazie. Ciepłą polewą polać babkę i poczekać aż zastygnie. Dopiero wtedy kroić.