Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Przepis 4 jajka ubić na sztywno z 1 szklanką cukru do tego dodać 1 szkl.mąki pszennej,0,5 szkl.mąki ziemniaczanej ,1,5 łyżeczki proszku.Na końcu wlewamy 10dkg masła i 10dkg margaryny roztopionej,ale zimnej aby się nie zważyła masa .Zmiksować na małych obrotach .Na końcu wlać sok z 1 cytryny i skórka starta z 1 cytryny. Lukier 0,5 szklanki cukru pudru i 2-3 łyżki soku z cytryny utrzeć łyżką i gotowe.Babkę tą robi się ekspresowo 15 min.i w piecu siedzi, tylko wcześniej należy sobie roztopić masło i margarynę aby przestygła.Pozdrawiam.