Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 21
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 89
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 21
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 89
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Lukier; * pół szklanki cukru pudru * 2 łyżki soku z cytryny Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do piany dodajemy cukier partiami cały czas miksując. Następnie również patiami cały czas miksując dodajemy żółtka, olej, sok wyciśnięty z cytryny, skórką otartą z cytryny. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 17 stopni przez ok 35 minut Po wystudzeniu polewam lukrem.