Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...próba generalna przed Wielkanocą... moja babcia ucierała zawsze taką babę drewnianą pałką,ja poszłam na łatwiznę i wyręczyłam się mikserem ;-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 737
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 737
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Cytryny sparzyć i zetrzeć skórkę,wycisnąć sok.Miękkie masło utrzeć z cukrem,dodać żółtka,a następnie wcześniej ubitą pianę.Wlać przez sitko sok z cytryn i wsypać posiekaną skórkę,mąkę i proszek do pieczenia.Przełożyć ciasto do formy,wstawić do rozgrzanego piekarnika (175) i piec 45-50 min. Po wystygnięciu udekorować...lukrem,cukrem pudrem lub czekoladą.Ja polałam babkę lukrem (5 łyżek mleka i 5-6 łyżek cukru pudru) podgrzać do roztopienia się cukru i na chwilkę odstawić.
SMACZNEGO