Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 123
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13489
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 102
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 55
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 123
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13489
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 102
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 55
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, sodą oraz łączymy z solą. W oddzielnej miseczce miksujemy masło z cukrem oraz skórką z cytryny. Następnie dodajemy po jednym jajku miksując do połączenia. Dodajemy suche składniki naprzemiennie z sokiem z cytryny oraz maślanką, cały czas miksujemy mikserem nastawionym na wolne obroty. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na babkę wysmarowanej masłem i oprószonej mąką ( u mnie silikonowa ) i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 45 min. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia w formie. Przesiany cukier puder łączymy z sokiem z cytryny oraz gorącą wodą i mieszamy, aż powstanie gęsty lukier. Polewamy nim ostudzone ciasto, zostawiamy do stężenia na ok. 15 min.