Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca babka z sokiem, skórką cytryny i miętą! Idealna nie tylko na święta. Sprawdzi się też w muffinkowej formie :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5640
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 289
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5640
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 289
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Mąkę pszenną przesiewamy, następnie łączymy z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Do utartego masła dodajemy stopniowo żółtka, cały czas miksując. Następnie mąkę – również stopniowo. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Do masy dodajemy pianę, skórkę, sok z cytryny, drobno posiekane listki mięty - i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy w temperaturze 180stopni około 45 minut. Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier puder i miksujemy. Na koniec dodajemy sok i mieszamy. Polewamy ostudzoną babeczkę :)