Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na apetyczną babkę czekoladową z najlepszej jakości migdałami oraz orzechami włoskimi . Warto podkreślić, że bakalie to nie tylko niezbędny składnik naszych wypieków, ale również pomysł na dekoracje wielkanocnych słodkości. Świąteczna babka udekorowana połówkami orzechów z pewnością zachwyci każdego gościa.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 292
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 292
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Masło, cukier waniliowy, cukier puder i sól ucieramy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo jajka i całość mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki przesiane przez sitko. Na koniec wlewamy mleko. Całość miksujemy. Na końcu siekamy migdały oraz część orzechów i dodajemy je do ciasta.
Smarujemy formę o średnicy 20 cm tłuszczem i posypujemy odrobiną mąki. Ciasto najlepiej piec w temp. 180 stopni 40-50 minut. Ostudzone ciasto dobrze jest polać przygotowaną polewą (masło roztopić w garnuszku, dodać pokruszoną czekoladę) i posypać posiekaną resztą migdałów i orzechów.