Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciacho, przy przygotowaniu którego dużo radochy maja moje dzieci gdy mieszają smaki.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i cukier oraz cukier waniliowy. Następnie dodać bardzo delikatnie olej i potem mleko. Wymieszać z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia.
Ciasto podzieliłam na dwie części, do jednej dodałam 2 łyżki mąki i sok z cytryny(lub aromat), do drugiej części dwie spore łyżki kakao.
Jedno z dzieci miło jasna masę drugie ciemną i wlewały na zmianę po dwie duże łyżki masy do przygotowanej formy w kształcie róży. Radochy miały przy tym sporo:)
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec ok. 40 minut do suchego patyczka.
Udekorować polewą czekoladową:)