Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warta wypróbowania. Jest miękka i nie za słodka. Taka w sam raz do kawy czy herbaty. Polecam.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 166
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 366
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1118
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 166
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 366
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1118
Składniki
Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na jakieś 15 minut. Potem wodę odlać, a daktyle zblendować. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. W oddzielnej misce utrzeć żółtka z cukrem, masłem, ekstraktem waniliowym i zmiksowanymi daktylami. Gdy masa będzie jednolita, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać orzeszkami pini. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 55 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy babka już się upiekła.