Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa babka wielkancna
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 263
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 263
Składniki
Formę na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do jajek dodajemy cukier i ucieramy na białą masę. Dodajemy mąkę, jogurt, proszek do pieczenia i miksujemy. Następnie dodajemy olej i wodę. Miksujemy Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kisiel i dżem-miksujemy
Następnie wlewamy naprzemiennie ciasto do blaszki
pieczemy w temp 180 stopni ok 40 min do suchego patyczka, studzimy i wyciągamy z blaszki
składniki na lukier ucieramy
dekorujemy babkę
i gotowe