Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka idealna na świąteczny stół i nie tylko , szybka i prosta w przygotowaniu , pięknie wyglada i prezentuje się na stole .
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , stopniowo dolewając olej , mąkę przesiej z sodą dodaj do masy jajecznej.
Ciasto podziel na pół , do jednej części dodaj kakao , a do drugiej kawę rozpuszczalną.
Keksówkę o wymiarach 12x 30 wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto kakaowe , a na wierzch wlej ciasto kawowe .
Piecz w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka . Po. wystudzeniu posyp cukrem pudrem.