Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1296
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1296
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrami i szczyptą soli , dodając po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę babki smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Do formy wlewamy połowę ciasta. Do drugiej połowy dodajemy mleko i kakao i dokładnie mieszamy. Wykładamy kupkami na pierwsze ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika 170 stopni na ok. 50 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy upieczona.