Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i puszysta babka łaciata , szybka i łatwa w wykonaniu idealna nie tylko na święta .
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1861
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1861
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Jajka ubij do białości z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj olej i mleko . Mąkę przesiej z proszkiem dodaj do masy jajecznej .Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół , do jednej części dodaj łyżkę kakao do drugiej łyżkę mąki . Keksówkę o wymiarach 12x30 wyłóż papierem do pieczenia .
Wlewaj ciasto na przemian ciemne i jasne , aż do wyczerpania . Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Babkę po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem .