Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka miodowo kokosowa z aromatem skórki z cytryny z żółtym lukrem.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 627
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 774
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 627
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 774
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jaja (temperatura pokojowa) ubić z miodem, dodać oliwę, mleko kokosowe i skórkę z cytryny. Dodać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem i wmieszać w masę. Na koniec wlać sok z cytryny. Wymieszać. Masę przelać do formy. Piec w 175 stopniach C przez 50 minut do suchego patyczka. Przygotować żółty lukier. Po wymieszaniu składników lukier musi mieć konsystencję gęstej śmietany, wolno spływającej z łyżki. Takim polać babkę.