Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , puszysta , wilgotna i mocno cytrynowa babka , szybka i łatwa do przygotowania najlepsza babka na święta . Polecam .
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24012
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 102
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24012
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 102
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę , nie przerywając ucierania dodaj po jednym żółtku , utrzyj na puszystą masę .
Dodaj śmietanę oraz sok i skórkę z cytryn . Obie mąki przesiej z proszkiem dodaj do ciasta .
Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z ciastem za pomocą drewnianej łyżki .
Formę silikonową na babkę posmaruj cienko olejem i wlej babkę . Piecz około 40 minut lub do suchego patyczka w 170 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem lub polej lukrem .