Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym jajku, utrzyj na puszystą masę.
Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj partiami do masy jajecznej . Wymieszaj do połączenia składników.
Odłóż 4-5 łyżek ciasta dodaj kakao i wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej jasne ciasto a na wierzch wylej ciemne ciasto wyrównaj.
Piec około 35-40 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.