Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka, którą wam dzisiaj prezentuję nie tylko kształtem przypomina kwiat róży, ale również smakiem i aromatem.
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Składniki
W misce ucieramy masło na puszystą masę. Ciągle ucierając wsypujemy cukier. Kolejno wbijamy jajka i razem ucieramy. Suche składniki mieszamy ze sobą. Następnie wsypujemy je na przemian wlewając stopniowo mleko. Wlewamy sok z cytryny i wodę różaną. Wszystko dokładnie mieszamy. Formę dokładnie smarujemy tłuszczem, użyłam oleju kokosowego. Jeśli nie ufamy swojej formie możemy dla pewności obsypać ją bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy. Pieczemy 60-65 minut w 180 stopniach C na środkowym poziomie piekarnika. Aby sprawdzić ciasto czy jest gotowe robimy próbę patyczkiem. Jeśli pozostaną na nim resztki surowego ciasta trzeba piec jeszcze kilka minut. Upieczoną babkę wykładamy na kratkę. Gdy babka stygnie z cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny i wodą różaną. Jeszcze ciepłą polewamy lukrem i posypujemy truskawkową posypką.