Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta babka zawsze się udaje i szybko znika ze stołu. Piekę je na każde święta wielkanocne. Jest długo świeża i wilgotna. Pięknie pachnie cytryną.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Składniki
Żółtka utrzeć z masłem na "puch". Białka ubić z cukrem.Delikatnie połączyć z utartym masłem. Stopniowo przesiewać mąki wymieszane z proszkiem. Na koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok z cytryny oraz aromat. Rozlać do dwóch foremek "keksówek" lub tradycyjnej formy z kominkiem. Można zostawić 1/3 ciasta i dodać do niego kakao. Wyłożyć na górę ciasta jasnego. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około godziny.