Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa ze śliwkami i polewą czekoladową"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 417
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1145
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 417
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1145
Składniki
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Posyp 2 łyżkami cukru, odstaw na 2 godziny. Jajka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj olej, jogurt natural ny i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połącz.
Śliwki osącz z soku, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. W formie do babki łyżką nakładaj porcje ciasta, układając na przemian śliwki. Piecz godzinę w temp. 180°C. Ostudź. Czekolady stop w kąpieli wodnej. Polej babkę.Źródło: Chwila dla Ciebie