Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wilgotna babka,przepis bardzo prosty.Zapraszam takze na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej inspiracji!
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 188
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 188
Składniki
Zalanczamy piekarnik góra/dól na 180 stopni.Forme do babki wysmarowac tluszczem i opruszyc np.maka.
Pomarancze kroimy na male kawalki dajemy do blendera dodajac jajka i olej.
Wszystko blendujemy.Dodajemy cukier i blendujemy do rozpuszczenia sie cukru.
Make z proszkiem do pieczenia przesiewamy prze sitko.Wlewamy mase jajeczna i szybkimi ruchami wszystko mieszamy za pomoca drewnianej lyzki do polaczenia skladników.
Mozna dodac kawalki czekolady.Ciasto przelewamy do formy i pieczemy przez 45 min.lub do suchego patyczka.
Gdy babka ostygnie przygotujemy lukier.Cukier puder mieszamy z sokie z pomaranczy,zeby byl gesty i oblewamy nia bake.Dekoracja wedle uznania,ja ozdobilam kolorowymi jajeczka,i z cukru.SMACZNEGO!