Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka serowo-chałwowa w lukrze"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1701
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1701
Składniki
Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy
Jajka ubij z cukrem. Dodaj miękką margarynę, serek homogenizowany i aromat śmietankowy, połącz. Ucierając, wsypuj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kisiel. Wyrób.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wlej do formy na babkę. Do drugiej dodaj pokruszoną chałwę i kakao, dokładnie utrzyj. Wylej na jasne ciasto. Przemieszaj widelcem w kilku miejscach. Piecz 50-60 min w temp. 180°C. Ozdób lukrem i posypką.Źródło: Chwila dla Ciebie