Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka do upieczenia babka twarogowa z dodatkiem pomarańczy lub wanilii.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22719
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22719
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Twaróg rozgniatamy widelcem. Żółtka oddzielamy od białek.
Żółtka ubijamy ze słodzikiem/cukrem do puszystości, następnie dodajemy miękkie masło (może być rozpuszczone i ostudzone). Miksujemy do połączenia, dodajemy twaróg i miksujemy dalej. Masa będzie ciężka, ale taka ma być. Na koniec stopniowo mąkę.
Ubijamy białka ze szczyptą soli i mieszamy z masą łyżką do połączenia składników.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy w 180 stopniach 50-60 minut.