Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczka jest bardzo łatwa w wykonaniu. Łatwo zapamiętać składniki, bo odmierza się je szklankami. Babka jest z dodatkiem kurkumy, co podkręca delikatnie smak i kolor. Smak jest lekko korzenny, a kolor żółto-pomarańczowy. Babka jest polukrowana żółtym, pomarańczowym i zielonym lukrem.
babownica o średnicy 25 cm
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 207
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8942
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 207
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8942
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Składniki
Jajka wybić do miseczki i utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać stopniowo olej rzepakowy. Mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kurkumę połączyć razem. Stopniowo dodawać do miski i miksować na wolnych obrotach. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Z cukru pudru i soku z cytryny zrobić lukier. Podzielić na miseczki i zabarwić wg uznania. U mnie były trzy kolory - żółty, pomarańczowy i zielony. Polukrować ciasto. Udekorować czekoladowymi jajeczkami. Smacznego.