Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14386
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 52
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14386
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 52
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Składniki
Białka ubić na sztywna piane. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę i dodać olej, wodę i sok z cytryny i skorke z pomarańczy. Następnie do miski przesiać mąke z proszkiem do pieczenia. Dodać żóltka. Delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać ubite białka i drobno posiekaną czekoladę. Wszystkie składniki dobrze połączyć ze sobą. Na środku tortownicy stawiamy słoik. Nie smarujemy ani nie wykładamy papierem. Do blaszki przekładamy ciasto. Babkę pieczemy około 40 minut w 18st. (forma 26cm) Upieczoną babkę wyjmujemy z piekarnika i odwracamy do góry nogami, tak aby babka stała na słoiku. Zostawiamy do ostygnięcia. Zimną babke wyciągamy z formy.
Gotowe ciasto ozdabiamy według uznania. U mnie lukier.