Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z kaszą kukurydzianą i morelami"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 196
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 182
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 196
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 182
Składniki
Mleko mocno podgrzej, rozpuść w nim masło. Wystudź. Morele rozetnij, usuń pestki, miąższ pokrój na cząstki. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę z solą oraz połową cukru.
Żółtka utrzyj z resztą cukru. Do masy żółtkowej wsyp mą- kę, proszek i wiórki. Porcjami wlej mleko z masłem. Domieszaj pianę z białek i morele. Foremkę posmaruj tłuszczem. Napełnij ciastem. Piecz ok. 50 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj