Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka z makiem i kardamonem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 16
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 16
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Figę potnij w cienkie plasterki. Czekoladę posiekaj. Masło utrzyj z solą, kardamonem oraz cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta, domie szaj do niej jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z makiem. Wsyp do ucieranej masy. Wlej mleko. Dodaj rozdrobnioną czekoladę.
Pistacje, migdały oraz orzechy laskowe i włoskie posiekaj, wrzuć do ciasta, przemieszaj.
Foremkę posmaruj tłuszczem. Posyp płatkami migdałowymi i wyłóż plasterkami figi. Nałóż ciasto. Piecz ok. godziny w temp. 175 st. Wystudź. Udekoruj orzechami w karmelu i cząstkami figi.Źródło: Tina