Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś babka, która jest przymiarką do Świąt Bożego Narodzenia. Babka dwukolorowa z herbatą matcha i syropem kukurydzianym, czyli bez naszego białego cukru. Babkę można polać lukrem ale ja posypałam cukrem pudrem.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Żółtka utrzeć z masłem. Wlać syrop i wymieszać. Dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i wlać mleko, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Do formy na babkę z kominkiem wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przełożyć połowę ciasta a do pozostałej części dodać matcha i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na to jasne i lekko przemieszać patyczkiem do szaszłyków. Babkę piec około 45-50 minut do suchego patyczka a potem wyjąć z formy, przestudzić i posypać cukrem pudrem.