Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z miodem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9994
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 245
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9994
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 245
Składniki
Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj miód i cukier, ucieraj, aż masa będzie prawie biała. Dodawaj po jednym jajku cały czas mieszając. Wlej sok z cytryny, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i solą do masy, wymieszaj.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy na babkę i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w 180°C przez minimum godzinę. Ciepłą babkę posyp cukrem pudrem. Wystudzone ciasto udekoruj owocami.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień