Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja nowa zdobycz z Aliexpress! <3 jest świetna, chociaż na początku obawiałam się, że nic z niej nie wyjdzie, ale na szczęście się myliłam. Jestem z niej bardzo zadowolona.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i miksujemy. Dodajemy żółtka, a następnie w dwóch partiach olej, wodę, aromat i mąkę. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao. Do drugiej mąkę pszenną i mieszamy. Do formy na babkę dodajemy na przemian ciasto białe i ciasto ciemne. Do wyczerpania składników. Ciasto pieczemy w temperaturze 170 stopni przez godzinę.