Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzielę się z Wami przepisem na smaczne, bakaliowe kuleczki z dodatkiem rumu. Kuleczki z masy obtaczałam w kolorowych i białych wiórkach kokosowych, a także w drobno posiekanych orzechach włoskich. Są smaczne i szybko znikają z talerza. Polecam
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 675
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16766
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 103
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 675
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16766
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 103
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao , pokruszone - rozgniecione wałkiem herbatniki, bakalie czyli część posiekanych orzechów, rodzynki oraz odrobina rumu do smaku. Całość dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać po kilka sztuk w wiórkach kokosowych kolorowych i wiórkach kokosowych białych oraz w pozostałych posiekanych orzechach włoskich. Gotowe kuleczki włożyć do lodówki celem schłodzenia.
Przygotowanie masy i połączenie z bakaliami.
Obtaczanie w wiórkach kokosowych.
Kulki gotowe do podania.