Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakaliowo-ryżowy przysmak"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Z małych dekoracyjnych (np. dwukolorowych) dyń odkrój wierzchy. Ostrożnie wydrąż miąższ (nie wyrzucaj go) i usuń nasiona. Lekko posól środki. Wstaw dynie na 20 min do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st.
Wydrążony miąższ dyni pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć dynie, oprósz solą. Smaż, często mieszając. Gdy dynia zacznie mięknąć, dodaj do niej naturalny płynny miód, posiekane drobno orzechy włoskie oraz pokrojone w kosteczkę bakalie.
Całość starannie wymieszaj, jeszcze chwilę duś razem. Podpieczone dynie wyjmij z piekarnika, napełnij bakaliowym farszem i od razu podawaj.
czas ok. 60 min; porcja – 290 kcal, cena 3,60 złŹródło: Świat kobiety