Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan nadziewany kaszą jaglaną"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Bakłażany umyj, przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środki. Bakłażany posyp solą i odstaw na chwilę (w tym czasie puszczą sok). Grzyby oczyść, ugotuj. Osącz, ostudź, pokrój na kawałeczki. Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Osącz.
Miąższ bakłażanów pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebulę i miąższ bakłażanowy. Dodaj grzyby, podduś. Dodaj kaszę i posiekany tymianek, wymieszaj, przypraw.
Bakłażany umyj, osącz, napełnij farszem. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika, piecz 20 min.Źródło: Chwila dla Ciebie