Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan nadziewany kaszą owsianą"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 117
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1976
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 117
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1976
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Składniki
Kaszę gotuję 15 minut. Wyjmuję z woreczka i studzę. Bakłażany kroję wzdłuż, wydrążam środek. Posypuję obficie solą. Odstawiam na 30 minut. Spłukuję zimną wodą i osuszam. Smaruję olejem i wkładam do piekarnika (200 stopni) na 35 minut. Dynię obieram i kroję w kostkę.Układam na osobnej blaszce na papierze do pieczenia. Posypuję bazylią, rozmarynem , oregano, solą, pieprzem. Piekę 5-10 minut w temp. 190 stopni. Dynia ma być lekko miękka.
Miąższ wydrążony z bakłażana duszę, dodaję do kaszy. Natkę pietruszki kroję drobno, tofu tnę w małą kostkę. Dodaję do kaszy razem z upieczoną dynią. Doprawiam solą i pieprzem. Farszem napełniam bakłażanowe łódki, dodaję połówki pomidorków koktajlowych i wstawiam na 10 minut do piekarnika (200 stopni).Źródło: Tina