Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan z kaszą i wieprzowiną i miętowym sosem"
Składniki
ok. 60 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 3,90 zł • Przepis dla 4 osób
Bakłażany umyj, osusz, rozetnij wzdłuż na połówki i wydrąż. Obficie posyp środki solą i odstaw.
Na oliwie zeszklij posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku. Dołóż pokrojone w kosteczkę papryki i chwilę smaż razem. Dodaj mielone mięso. Mieszając, smaż około 10 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i zasmaż. Przypraw wszystko solą, pieprzem, papryką, cynamonem i miodem. Odstaw.
Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Gotowy wymieszaj z mięsem, jajkiem i posiekanymi ziołami.
Środki bakłażanów osusz papierowym ręcznikiem i napełnij przygotowanym farszem. Bakłażany ułóż w natłuszczonej formie, skrop 2 łyżkami oliwy. Zapiekaj około 35 minut w 180°C.
Jogurt dopraw pieprzem, solą, miętą i czosnkiem.Źródło: Kobieta i życie