Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażanowe ruloniki na jaglance"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Kaszę wsyp na sitko, wypłucz ją pod zimną bieżącą wodą, osącz. W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zeszklij cebulę z czosnkiem, wsyp kaszę i smaż 2 min. Po tym czasie wlej gorący bulion, wymieszaj. Zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj kaszotto ok. 20 min, mieszając co jakiś czas. 8 min przed końcem gotowania wsyp zielony groszek.
Bakłażan umyj, wytrzyj, odetnij końce. Pokrój wzdłuż na 8 cienkich plasterków. Oprósz je solą, po 3 min opłucz i osusz na ręczniku papierowym. Fetę rozgnieć widelcem. Dodaj połowę posiekanego czosnku, przypraw pieprzem i ew. solą. Nadzieniem posmaruj bakłażany, zwiń roladki. Każdą zwiąż wąsem szczypiorku (aby się nie łamał, włóż go na chwilę do wrzątku). Roladki usmaż na pozostałej oliwie. Osącz je na papierowym ręczniku.
Jogurt przypraw solą i chili. Kaszotto wymieszaj z mascarpone i resztą szczypiorku, dopraw solą oraz pieprzem. Nałóż na półmisek, rozłóż roladki. Polej je sosem, posyp grubo mielonym czerwonym pieprzem.Źródło: Tina