Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażanowe wachlarze"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Warzywa umyj, osusz. Bakłażany natnij wzdłuż, tak by powstały ok. 1-cm plastry. Uważaj, aby nie przeciąć bakłażanów do końca, bo rozpadną się i nie powstaną wachlarze. Nacięte bakłażany posól i odłóż na 20 minut.
Czosnek obierz, przeciś nij przez praskę. Dodaj do oliwy. Mieszankę przypraw ziołami suszonymi oraz pieprzem. Bakłażany opłucz, osusz. Starannie natrzyj oliwą z przyprawami. Ułóż na blasze i lekko rozchyl.
Ser oraz pomidory potnij w plasterki. Włóż je pomiędzy plastry bakłażanów. Zapiekaj 20 minut w 200 st. Udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Tina