Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażany faszerowane"
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 71
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 82
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 71
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 82
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Bakłażany przekrój wzdłuż, ponacinaj miąższ na głębokość 1 cm. Skrop oliwą, przypraw do smaku. Piecz 30 minut.
Podsmaż cebulę, dodaj mięso i smaż kolejne 5 minut. Dołóż cukinię, koncentrat, czosnek, ryż i orzechy. Smaż 2 minuty. Przypraw, dodaj natkę. 3 Napełnij farszem bakłażany. Piecz 15 minut. Podaj z jogurtem.
4 porcje • : 15 min • pieczenie: 45 min • 236 kcal/porcja • 4 zł/porcjaŹródło: Olivia