Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakłażany faszerowane kuskusem"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1553
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 66
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1553
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 66
Składniki
Bakłażany przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środek i pokrój w kosteczkę.
Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie razem z czoskiem. Dodaj drobno pociętą paprykę, a na koniec bakłażany. Po chwili duszenia dolej doprawiony przyprawami przecier.
Wymieszaj całość z namoczoną wcześniej kaszą.
Nałóż farsz do łódeczek z bakłażanów i wstaw potrawę na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotową udekoruj kolendrą.Źródło: Kurier TV