Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażany faszerowane warzywami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Umyte bakłażany przekrój wzdłuż na pół, delikatnie wydrąż miąższ, po czym pokrój go w kosteczkę i posyp solą.
Paprykę owiń w srebrną folię i włóż na pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po wyjęciu ostudź i zdejmij skórkę. Pokrój warzywo na drobne kawałki razem ze sparzonymi wcześniej i obranymi pomidorami.
Cebulę posiekaj, po czym podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dołóż posiekany czosnek, paprykę, kostkę bakłażana oraz pomidory. Po chwili duszenia dosyp sól, pieprz, cukier i suszone zioła. Całość wymieszaj i nałóż do wydrążonych bakłażanów.
Włóż danie do piekarnika i piecz 20 minut. Gotowe posyp kolendrą.Źródło: Kurier TV