Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakłażany i pomidory z natką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Bakłażan opłucz, pokrój w plasterki, oprósz solą. Odstaw na 15 min, osusz, a potem ułóż na blasze. Skrop oliwą, oprósz lekko solą. Piecz w 180 st. po ok. 6 min z każdej strony. Wyjmij, ostudź.
Umyte pomidory pokrój w plastry. Rozłóż na półmisku na przemian z plastrami bakłażana. Posiekaj listki natki. Utrzyj 4 łyżki oliwy z sokiem z cytryny. Sos dopraw łyżeczką miodu, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Polej warzywa. Orzechy posiekaj, upraż bez tłuszczu. Sałatkę posyp natką i orzechami.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 130 kcal, cena 3,50 zł.Źródło: Świat kobiety