Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany z salasą"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 167
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 167
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Składniki
Bakłażany umyj, osusz, przekrój wzdłuż na połówki. Miąższ ponacinaj w kratkę. Ułóż warzywa na kratce grillowej w piekarniku. Skrop lekko oliwą, posyp solą morską, obłóż ząbkami czosnku (2 odłóż). Grilluj, obracając, po ok. 15 min z każdej strony.
Pomidory sparz, obierz. Pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój w kosteczkę. Posiekaj obraną cebulę, odłożony czosnek i listki ziół. Dodaj do pomidorów. Wlej 2-3 łyżki oliwy. Dopraw salsę solą i pieprzem. Podawaj do ciepłych bakłażanów.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 110 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety