Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bananowe muffinki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Banany obierz, rozgnieć widelcem i skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Miękką margarynę zmiksuj na puszystą masę. Dalej miksując, dodawaj żółtka.
Otrzyj skórkę ze sparzonej cytryny, dodaj do ucieranej masy razem ze szczyptą gałki muszkatołowej i połową cukru. Białka ubij na sztywno z pozostałym cukrem.
Do masy żółtkowej dodaj pianę z białek, płatki owsiane oraz miód. Wsyp mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj rozgniecione banany oraz maślankę, starannie wymieszaj.
Formy na muffinki wyłóż papilotkami i napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Piecz 20 min w temp. 180 stopni. Dekoruj polewą i wiórkami z czekolady.
czas ok. 40 min; porcja – 340 kcal, cena 80 gr
Rozpuść w garnuszku 12,5 dag margaryny, 8 łyżek mleka, 1 szklankę cukru i 3 łyżki kakao. Zdejmij z ognia, wsyp 3 szklanki płatków owsianych. Wymieszaj masę starannie. Łyżką wykładaj na pergamin porcje ciasta. Formuj kulki lub płaskie ciasteczka, wystudź.Źródło: Świat kobiety