Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bananowe muffinki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Banany umyj. Trzy owoce obierz ze skóry, rozgnieć widelcem na mus. Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, proszek do pieczenia i sodę. W drugim naczyniu połącz jajka, olej, jogurt i banany. Dodaj do nich suche, zmiksuj.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami, nakładaj porcje masy, piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij, wystudź. Dwa banany pokrój w plasterki, udekoruj babeczki plastrami owoców i listkami mięty.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień