Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bananowe babeczki z dodatkiem orzechów, polecam!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3159
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3159
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Składniki
Jaja bardzo dokładnie zmiksować z cukrem. Banany obrać i zmiksować blenderem na papkę. Do ubitych jaj dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i zmiksowane banany, wymieszać.
Na końcu wrzucić pokrojone orzechy włoskie, wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30 min. Ostudzić.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać kremówkę, wymieszać. Polewać ostudzone muffinki. Smacznego!